15 Gün Ücretsiz Dene

Proje ve Görev Notlarındaki Süre Nedir, Nasıl kullanılır?

Proje ve Görev Notlarındaki Süre Nedir, Nasıl kullanılır?

İş TakibiKobilerWorkifYeni Girişimciler

Proje ve Görev Notlarındaki Süre Nedir, Nasıl kullanılır?

Workif, performans bazlı işlerinizde istediğiniz verimi alabilmek ve bir proje için harcanan toplam süreyi göstererek bir sonraki işinizde size rehberlik eder. Workif’le işler bu şekilde yoluna girmeye başlar.


Workif’in proje ve görev takibi temelinde hazırlanmış bir yazılımı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Zamanla başta mikro-kobiler olmak üzere müşterilerimiz için tüm işleri tek yerden yapmalarına imkân verecek özgün bir vizyon geliştirerek yeni modüller inşa ettik. Bununla birlikte büyüdük, tanındık ve şimdi 100’ün üzerinde müşterimizle birlikte daha da büyük hedeflere yürüyoruz. Tüm bu farklı ve entegre modüllerin kullanımı boyunca hiçbir zaman proje ve görev modülündeki temel felsefeden vazgeçmedik.

 

Nasıl verimli çalışılır?

 

Bunu ölçebilmenin ilk yolu bir hedef koymak ve o hedefe ulaşana kadar çalışmaktır. Örneğin; firmanız bir web tasarım ajansı olsun. Bir web sitesi projesi başlattığınızda o projede web tasarımcı, arayüz tasarımcısı, yazılım uzmanı, içerik yazarı gibi en az 4 kişiden oluşan bir ekip çalışır. Ekipteki herkes projeyle ilgili çalıştıklarını Workif’e not olarak girerken o iş için ne kadar mesai harcadığını da yazar. Daha sonra bu harcanan mesai süreleri, ilgili projenin sağ alt tarafında hem kişi bazlı hem de genel olarak gösterilir.

 

Peki bu ne demektir?

 

Firma sahibi ya da proje yöneticisi, bir web tasarım projesinin kaç günde bittiğini görmek ister. Workif’te 8 saat 1 gün olarak hesaplanır. Diyelim ki proje 9 günde tamamlandı. 9 x 8 = 72 saat eder. 72 saatlik süre proje içindeki 5 kişinin notlarını girerken belirttikleri sürelere göre dağılım gösterir. Böylece bu projede tasarımcı mı daha çok çalışmış, yazılımcı mı yoksa metin yazarı mı rahatlıkla görebilirsiniz. Buradan aldığınız raporlarla birlikte zaman - maliyet hesabı yapabilirsiniz. Bunun sonucunda da bir sonraki projenizde daha doğru teklif sunar, iş yükünde bir adaletsizlik olduysa bir sonraki projede olmaması için ekibinizi yönlendirebilirsiniz.

 

Aynı nokta üzerinden daha özet bir örnek vermek gerekirse, bir web site projesinin yayına alınması toplamda 21 günü bulmuşsa bu şu anlama gelir: Ekibiniz ayın %75’ini bu projeyle geçirmiş demektir. Bu projeden alacağınız ödemeyi personelinize yaptığınız ödemeler ve firmanıza yaptığınız harcamalarla kıyasladığınızda benzer bir işi bir daha alıp almamanız gerektiğini rahatlıkla çözümleyebilirsiniz.

 

Workif, işlerinizi işte bu şekilde yoluna koyar.

 

Bununla birlikte, bu özelliğe hiç ihtiyacı olmayan müşterilerimiz olabilir. Ayarlar ---> Firma İşlemleri ---> Firma Ayarları bölümünden proje ve görev notlarına girilen sürelerin zorunlu olması koşulunu kaldırarak süre bilgisi girmeden not girişi yapabilirler.

 

Workif hayatınıza ve işlerinize kolaylık sunar.

 

Workif’i, aktif olarak kullandığı Instagram hesabından takip ederek sunduğu tüm değerlerle tanışabilir, sağladığı sayısız hizmet ile iş hayatınıza kolaylık ve disiplin sağlayabilirsiniz.

 

Tüm videolara  Youtube hesabımızdan ulaşabilir ve izleyerek online kolaylıklar dünyasını keşfedebilirsiniz.

 

Birlikte büyüyeceğiz.

Workif Geliştirme Ekibi


Similar entries

Mimarlık ofislerine özel! Projeye görsel not ekleme!

Mimarlık ofislerine özel! Projeye görsel not ekleme!

Bildiğiniz üzere Workif’te proje ve görev takibini eklediğimi notlar ve çalışma süreleri üzerinden gerçekleştiriyoruz. Projeye dahil herkes ve görev atanan kişi/ler proje notlarını okuyarak ...

Tüm Yazışmalar Tek Yerde, Workif'te!

Tüm Yazışmalar Tek Yerde, Workif'te!

Workif’in proje modülünü artık bilmeyen yok. Tüm işlerini ve ekibini bir araya topla ve çalışmaya başla. Herkes her şeyi görsün, ekip sürece hakim olsun. Siz ...

Reklam Ajansları için Workif

Reklam Ajansları için Workif

Workif reklam ajanslarının tüm süreçlerini en iyi şekilde yönetebilecekleri bir iş takip programıdır.

Workif’i örnek bir süreç üzerinden anlatmak gerekirse.

1- MÜŞTERİNİZİ KAYDEDİN

Firmanızdan hizmet ...

Reklam Ajanslarına Özel Online Proje Takibi

Reklam Ajanslarına Özel Online Proje Takibi

Workif, yazılımın temelini oluşturan proje ve görev takibi modülüyle bir reklam ajansının yönetmeyi kolaylaştırır. Kontrol eder, iş akışını yönetir. Proje ve görevlerin takibini yapar. İşi ...

Viz. Düşünceler No. 5 | Seni aradıklarında orada ol!

Viz. Düşünceler No. 5 | Seni aradıklarında orada ol!

Dördüncü yazımızı kısaca özetleyelim: “Deneme sun, deneyim yarat!” diyerek önce müşterilerinize kapınızı açın ve onları dünyanıza hiçbir ücret talep etmeden davet edin. Girişiminizi, özelliklerini ...