15 Gün Ücretsiz Dene

CRM'in Önemi ve Faydaları

CRM'in Önemi ve Faydaları

İlham Veren Hikayelerİş TakibiKariyerKobilerWorkifYeni Girişimciler

CRM'in Önemi ve Faydaları

CRM (Customer Relationship Management) yani Müşteri İlişkileri Yönetimi nedir ve işletmelere ne gibi yararlar sağlar gelin yakından bakalım.


Birçok firma müşterilerine daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermek ister. Müşterilere daha iyi bir hizmet sağlamanın en önemli yollarından biri, önce müşteriyle iletişim kurmaktır. Müşterilerle kurulan güçlü ilişkiler onlar hakkında birçok önemli bilgiyi edinmenizi sağlar. Mesela müşterilerinizin ihtiyaçlarını bilmeniz işinizin gelişmesi ve hizmet kalitenizi arttırmanız için oldukça önemlidir. Müşterilerilerinizle iletişime geçmek sadece ihtiyaçlarını değil onların davranışları hakkında da fikir sahibi olmanızı sağlar. 

 

CRM tam da burada karşımıza çıkıyor. CRM'in temel amacı müşterilerinizle sürdürülebilir bir ilişki kurmak bu sayede ürünü ya da hizmeti geliştirmek ve işletmenin karlılığını arttırmaktır. CRM ile müşterilerinizin tüm bilgilerini, ihtiyaçlarını, davranışlarını ve etkileşimlerini kayıt altında tutabilirsiniz. Bu sayede, mevcut müşterilerinizi elinizde tutarken yeni müşteriler kazanabilirsiniz.

CRM sadece müşterilerinizin verilerini tuttuğunuz bir program değil; pazarlama, geliştirme stratejilerine destek sağlayan araçlar bütünüdür.

 

CRM'in size ve işletmenize sağladığı faydalar nelerdir?

 

Mevcut müşterilerinizle olan iletişiminizi güçlendirir.

Tüm müşterilerinizi etkili bir şekilde takip etmenizi sağlar. Etkileşimleri ve ihtiyaçları size gösterir. Sadık müşterileriniz artar ve mevcut müşterilerinize daha iyi bir hizmet vermenizi sağlar.

 

Yeni müşterileri radarınıza sokar.

CRM ile mevcut müşterilerinize yaptığınız takibin aynısını potansiyel müşterilerinize de uygulayabilirsiniz. Yeni müşterilerin satın alma alışkanlıklarını, görüş ve tercihlerini kayıt altında tutmanız onları kazanmanıza bir adım daha yaklaştırır.

 

Etkili pazarlama yapmanızı sağlar.

İşletmeniz için daha etkin pazarlama yapmak ve satışları arttırmak için müşterilerinizi gruplara ayırır ve onlar için en etkili pazarlama stratejisini belirler. Kampanyalar düzenlemenizi sağlar.

 

CRM, şirketiniz ve sizin için doğru odağı ve adımları belirlemenize destek olur. Unutmayın, işletmenizin karını arttırmak müşterileriniz ile kurduğunuz ilişkilerden geçiyor. 

 

Workif ile müşterilerinizi tek bir noktadan takip edip ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Bunun yanında tüm yönetimsel ihtiyaçlarınız için gereken araçları bir arada bulabilirsiniz. Birden fazla program kullanmanıza hiç gerek yok!

 

Üstelik Workif aylık sadece 45₺ ve sınırsız. 

 

Workif'le işler yolunda.


Similar entries

Viz. Düşünceler No. 5 | Seni aradıklarında orada ol!

Viz. Düşünceler No. 5 | Seni aradıklarında orada ol!

Dördüncü yazımızı kısaca özetleyelim: “Deneme sun, deneyim yarat!” diyerek önce müşterilerinize kapınızı açın ve onları dünyanıza hiçbir ücret talep etmeden davet edin. Girişiminizi, özelliklerini ...

Viz. Düşünceler No. 4 | Deneme sun, deneyim yarat!

Viz. Düşünceler No. 4 | Deneme sun, deneyim yarat!

Üçüncü yazımızı kısaca özetleyelim: “Yeniyi üretirken popüleri arkana al!” diyerek önce müşterilerinizin dikkatini çekin ve onları girişiminize/platformunuza davet edin! “Yeni" kavramı, içinde benzersizlik ...

Vizyoner Düşünceler No. 2 | Civarda değil dibinde ol!

Vizyoner Düşünceler No. 2 | Civarda değil dibinde ol!

İlk yazımızı kısaca özetleyelim: “Nicelik değil Nitelik” diyerek kalite kavramına vurgu yaptık. Bu haftaki “Civarda değil dibinde ol” düşünce yapısının başlangıcını ise Netflix örneği üzerinden ...

Girişiminizi Globale Taşıyacak 5 Vizyoner Düşünce

Girişiminizi Globale Taşıyacak 5 Vizyoner Düşünce

Girişimci olmanın tek bir kuralı var! Yapmak. Sadece bu. Başlamak. İşinize inanmanın yolu bu. Profesyonelliğinizi zamanla kazanacağınız upuzun bir yolculuk. O sabah girişiminiz için uyanmıyorsanız ...

Türkiye'deki Yatırımcı Şirketler ve Yatırımcı Ağları

Türkiye'deki Yatırımcı Şirketler ve Yatırımcı Ağları

Bir girişimci olarak bir ürün meydana getirdiniz. Her girişimci gibi girişiminizi verimli ve kazançlı bir şekilde büyütmek öncelikli amacınız. Fakat neredeyse her girişimcinin başlangıçta yaşadığı ...